La Laguna

La Laguna på Tenerife er øens universitetsby og er derfor fyldt med unge mennesker, smarte cafeer, lækre shoppemuligheder og masser af kulturelle tilbud inden for musik, teater og kunst.

Byen var oprindeligt Tenerifes hovedstad og er især kendt for sin gamle og charmerende bydel, der består af små farverige huse og brostensbelagte gader. I december 1999 kom La Laguna på UNESCOs liste over verdensarvsområder, så hvis du er interesseret i historie, kultur og arkitektur er der meget at udforske.

Masser af historie i La Laguna
Der er mange museer at besøge i La Laguna på Tenerife, men generelt er hele den gamle bydel et stort åbent museum med sine arkitektoniske monumenter, paladser og traditionelle huse fra det 17. og 18. århundrede. Sammen med La Ototava er La Laguna kendt som Tenerifes mest historiske byer, men det er vigtigt at huske på, at La Laguna er langt mere end gamle bygninger og historie.

Shopping og meget mere i La Laguna
Som universitetsby med mere end 30.000 studerende er La Laguna en by, der er gang i rent kulturelt. Det er også en by med gode shoppingmuligheder. Kernen i den gamle bydel er kirken Iglesia-Parroquia Matriz de Nuestra Señora de La Concepción. Omkring kirken ligger der mange hyggelige cafeer og restauranter. Du kan også komme op i kirkens tårn, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen.

Fra pladsen omkring kirken løber to brostensbelagte strøggader, der er fyldt med spændende butikker med tøj, bøger og delikatesser fra det kanariske køkken. Begge gader er lukket for trafik.

Det er nemt at komme til La Laguna
Det er let at køre til den gamle bydel, og der er flere parkeringshuse tæt på bydelen, hvor du kan stille bilen. La Laguna skal klart opleves til fods. Du skal have tid til at snuse byen ind og til at kigge ind i nogle af de mange charmerende og skjulte gårdhaver.
La Laguna er klart bedst at besøge på en solrig sommerdag. Kommer du en dag, hvor det regner og er lidt gråt, kan byen godt virke trist. Tjek derfor ud, hvilke museer og kunstudstillinger du gerne vil besøge inden.

Påske i La Laguna
Holder du påske på Tenerife, så er La Laguna stedet at opholde dig. Her går kutteklædte broderskaber procession gennem de middelalderlige gader. Alle er i kutter og nogle bærer store trækors. Hvis du ser dette, svarer det til at blive kastet tilbage til et andet århundrede. Det er en oplevelse, du ikke glemmer.

Område: