Teide var sidst i udbrud i 1909. Det var heldigvis ikke et af de voldsomme udbrud, så der var ingen materielle skader. Der gik rygter om, at Teide ville gå i udbrud igen i 2004, men det sket aldrig, så nu tør ingen spå, hvornår Teide igen viser sin vrede. Vulkanen er alligevel en stor seværdighed, som I ikke må glip af.

Turen til Teide er nemmest med bil, og kan nås fra alle kystveje inden for en rimelig tid. Når først, I kører ind i området, bliver I overvældet af den smukke natur med store golde sletter. Ude i det fjerne rejser vulkanen Teide sig op, og bliver større og større jo nærmere I kommer den. Hvis I er heldige, er der sne langs bjergsiderne, og I kan se den varme damp stige op fra sprækkerne. Der findes en del udkigsposter rundt om Teide, men selve turen op til foden af bjerget i 2.356 meters højde, er et besøg værd.

Hvis I har mod på det, kan I tage det sidste stykke vej med svævebanen til toppen i 3.718 meters højde. Husk en varm trøje for temperaturen kan være lige omkring frysepunktet grader.