Fra Teide til kysten på cykel

Drømmer du om at cykle fra det højeste punkt på Tenerife og hele vejen til kysten uden at skulle træde i pedalerne? Så er det turselskabet ”Rafting Bike” på Tenerife, du skal have fat i.

Rafting Bike blev etableret i 1999 af Mauricio, som – hvis du selv spørger ham – fik ideen, fordi han i bund og grund er en doven mand, der synes, det er sjovere at cykle nedad end opad. Det forstår man godt.

Enkelt cykel koncept
Tager du på tur med Rafting Bike, er konceptet ganske enkelt. Du bliver sammen med en gruppe på maks. 12 deltagere transporteret fra dit hotel og op til vulkanen Teide i en minibus. Her bliver du udstyret med cykel og hjelm, herefter du sammen med din gruppe og en guide skal cykle tilbage til kysten igen – uden at behøve at skulle træde i pedalerne.

I alt er der tale om 35 kilometer, som det tager cirka 5½ time at cykle. Det kan måske lyde som længe, når det ”jo bare” går nedad, men i turen er der også indlagt pauser, så du kan tage fotos, stille tørsten og få en smagsprøve på tapas og andre af områdets specialiteter.

Turen starter hver dag kl. 13 fra punktet El Retamar (2180 m) i Teide Nationalpark. Hver gruppe har én chauffør og én guide med sig – og spørger man Mauricio, så er det, der kendetegner alle guiderne, at de snakker meget, fordi de slet og ret er forelsket i Tenerife.

Tenerife cykling for alle
Du behøver ikke være sportsatlet for at kunne cykle fra Teide til kysten, da det kun går ned ad bakke. Ifølge Mauricio har den ældste deltager på turen været 85 år (en gammel veteran fra anden verdenskrig med kun ét øje), og han klarede sammen med sin kone på 79 år turen uden problemer.

Børn skal normalt være omkring 9 år for at kunne gennemføre turen selv, men flere deltagere har haft yngre børn med i barnestole på cyklen.
Læs mere på Rafting Bikes egen hjemmeside.

 

Oplevelser: