Pico de Teide

En af Tenerifes store stoltheder må helt klart være den 3.718 meter høje vulkan Pico de Teide. Vulkan er Spaniens højeste punkt og med et krater på 80 meter i diameter, er det faktisk verdens tredjestørste vulkan kun overgået af to andre på Hawaii.

Teide var sidst i udbrud i 1909. Det var heldigvis ikke et af de voldsomme udbrud, så der var ingen materielle skader. Der gik rygter om, at Teide ville gå i udbrud igen i 2004, men det sket aldrig, så nu tør ingen spå, hvornår Teide igen viser sin vrede. Vulkanen er alligevel en stor seværdighed, som I ikke må glip af.

Turen til Teide er nemmest med bil, og kan nås fra alle kystveje inden for en rimelig tid. Når først, I kører ind i området, bliver I overvældet af den smukke natur med store golde sletter. Ude i det fjerne rejser vulkanen Teide sig op, og bliver større og større jo nærmere I kommer den. Hvis I er heldige, er der sne langs bjergsiderne, og I kan se den varme damp stige op fra sprækkerne. Der findes en del udkigsposter rundt om Teide, men selve turen op til foden af bjerget i 2.356 meters højde, er et besøg værd.

Hvis I har mod på det, kan I tage det sidste stykke vej med svævebanen til toppen i 3.718 meters højde. Husk en varm trøje for temperaturen kan være lige omkring frysepunktet grader.