Puerto de Santiago

Trekvarters kørsel nord for Playa de las Americas og Los Cristianos finder du Puerto de Santiago, der ligger godt placeret mellem byerne Los Gigantes og Playa de la Arena. Selvom der reelt er tale om tre forskellige byer, er byerne i dag vokset helt sammen, så du kan gå fra den ene by til den anden.

Puerto de Santiago var for år tilbage en lille fiskerby, men i dag er turistindustrien byens hovedindkomst. Langs byens hovedgade, Avenida Maritima, ligger mange restauranter. Frisk fisk er en naturlig del af menuen, men du kan sagtens få andet end fisk.

Hvis du er på udkig efter god spansk tapas, kan du søge lidt væk fra hovedgaden. Besøg for eksempel den lidt tilbagetrukne restaurant Restaurante Asador El Estero, der ligger på Mirador El Estero. Restauranten er en perle, hvor du får kvalitetsmad fra det spanske køkken. Du støder automatisk på stedet på vej ned fra Puerto de Santiagos kendte udsigtspunkt Mirador de Archipenque.

Hvis du er i området, er Mirador de Archipenque et besøg værd. Herfra har du en fantastisk udsigt over Los Gigantes, Puerto de Santiago og Playa de la Arena – og så selvfølgelig havet. På højre side kan du se Los Gigantes’ imponerende klipper.

På stranden i Puerto de Santiago

Puerto de Santiago er en by, der ligger på klipper. Havet ud for byen er barsk. Modige surfere kaster sig ud i bølgerne ud for klipperne, men det er både farligt og ulovligt. Den nærmeste gode strand er Playa Arena, som er en af Tenerifes kendte sorte strande. Den er også af mange kendt som en af Tenerifes bedste strande. Da Puerto de Santiago er vokset sammen med Playa de la Arena, hvor Playa Arena ligger, tager det ikke lang tid at gå dertil, men det er også muligt at hoppe på en bus.

Puerto de Santiago er et godt udgangspunkt, hvis du vil udforske Tenerifes hemmeligheder. I byen finder du alt, hvad du har brug for af restauranter, barer og shoppemuligheder. Det er let at leje en bil eller hoppe på de lokale busser, der kører jævnligt mod både nord og syd. Er du i bil, kan du på 1 time og et kvarter køre til vulkanen Teide.

Område: 
Oplevelser: