Vandring i Mascakløften

Selvom det nok ikke er det første, du tænker på, når du hører navnet ”Tenerife”, så er vandring på Tenerife blandt nogle af øens bedste oplevelser. Du kan arrangere turene selv eller tage på organiserede ture med en guide.

Der er mange vandreruter på Tenerife, og en af de mest populære er ruten, der starter i den lille charmerende bjergby Masca.

Masca er en af ​​de mest maleriske byer på Tenerife. Turen dertil går gennem smalle og stejle bjergveje med hårnålesving, hvor pulsen kommer op, når to biler skal passere hinanden. Landskabet langs vejen er betagende. Selvom turen i bil eller bus til og fra Masca er dramatisk, er den bestemt det værd, for Mascas fantastiske placering i bjergene er overvældende.

Vandreturen fra Masca starter i byen og bringer dig ned gennem et forhistorisk og vildt landskab. Det er en spektakulær tur, som er rig på vilde og mærkelig klippeformationer. Turen går ned til en lille bugt, som også er den bugt, hvor mange af hval- og delfinsafarierne gør holdt for at snorkle og bade.

Når du er nået ned til bugten, har du to valgmuligheder. Du kan enten gå tilbage til Masca eller tage en båd fra bugten til Los Gigantes. De fleste gør det sidste. Turen op er barsk og kræver, at du er i god form. I alt tur-retur til Masca er der 17 km, og turen tager cirka 6 timer. Turen fra Masca til bugten tager cirka 3 timer, og der er her tale om ren nedstigning.

Der er flere selskaber, der arrangerer ture med guide, hvor du starter i Masca og bliver hentet af en båd i bugten. I turene er der som regel inkluderet transport til og fra dit hotel.

Lige meget om du vælger at tage turen selv eller tage med på en guidet tur, så husk gode sko, vand og masser af solcreme.

 

Oplevelser: