Hval- og delfinsafari

Hvis du drømmer om at komme helt tæt på hvaler og delfiner i deres rette element, så er den sydlige del af Tenerife et godt sted. Her lever både hvaler og delfiner meget tæt på kysten, og det har gjort Tenerife til et af de mest populære hval- og delfinsafari steder i Europa.

Du kan finde op til 21 forskellige arter hvaler og delfiner i farvandene omkring Tenerife. De holder især til i strædet mellem Los Gigantes og øen La Gomera. Det er derfor, at de fleste hval- og delfinsafarier starter fra havnen i Los Gigantes, fra Puerto Colón nær Playa de las Americas og fra havnen i Los Cristianos.

Sandsynligheden for at se hvaler og delfiner er høj. De fleste turarrangører vil sige, den er 100 %, men du skal være opmærksom på, at det på en dag med blæst og regn ikke er sikkert, du ser de smukke havdyr. Når det regner og rusker, trækker de nemlig længere ud i havet.

Den hval, som oftest spottes i farvandene omkring Tenerife, er grindehvalen, som er mellem 3,8 - 6 meter lang. Den største hval, du kan spotte, er kaskelothvalen, som kan blive helt op til 18 meter lang.

Det er nemt at komme på hval- og delfinsafari, da der er mange selskaber, der arrangerer turene. Du kan både se hvalerne og delfinerne fra motorbåde, sejlskibe, skibe med glasbund og sågar også fra et sørøverskib. Turene tager mellem 1-3 timer. På de lange ture er der forplejning med i prisen, og det er også normalt, at I holder et stop undervejs, så du kan komme ud af svømme eller snorkle.

Stort set alle hoteller kan hjælpe dig med at booke en tur, og oftest er transport til og fra hotellet inkluderet i turens pris. Du kan også selv arrangere din tur. Bare gå til den nærmeste havn i Los Gigantes, Playa de las Americas eller Los Cristianos. Her holder turarrangørerne til på stribe. Det er en god idé at arrangere turen dagen før, så du er sikker på at få en plads.

Oplevelser: