Lufthavne på Tenerife

Der er to internationale lufthavne på Tenerife, nemlig Tenerife Nord (også kaldet Los Rodeos lufthavn) og Tenerife Syd (også kaldet Reina Sofia lufthavn).

Af de to lufthavne er Reina Sofia (som betyder dronning Sofia) både den største og den mest travle med cirka 9 millioner gennemrejsende passagerer årligt.

Reina Sofia lufthavn på Tenerife
Reina Sofia lufthavn ligger på den sydlige del af Tenerife, cirka 60 kilometer fra øens hovedstad Santa Cruz og 16 kilometer øst for Los Cristianos og Las Americas. Lufthavnen ligger op og ned af Autopista del Sur (TF-1), og frakørslen til lufthavnen er tydeligt markeret.

I lufthavnen finder du alt, hvad du har brug for. Der er flere restauranter, og der er mulighed for at shoppe. Derudover finder du et apotek, et legehjørne, en bank og hæveautomater.  

Tenerife billeje i lufthavnen
I ankomsthallen er der biludlejningsfirmaer, og ved langt de fleste kan du stille dig i kø allerede, mens du venter på din bagage. Når du har fået din bilnøgle, henter du bilen i et område i gåafstand fra terminalen. Det er også her, du skal aflevere bilen igen.

Transport til og fra lufthavnen
Har du ikke lejet en bil, er det nemt at komme til og fra lufthavnen med en bus. Der kører busser til både Puerto de la Cruz, Santa Cruz, Playa de Las Américas og Granadilla. Du kan se køreplanen på busselskabet Titsas hjemmeside.
Taxier finder du uden for terminalen.
Lufthavnen er fuldt tilgængelig for mennesker med handicap.

Los Rodeos lufthavn
Los Rodeos lufthavn ligger i byen Laguna og 11 kilometer fra hovedstaden Santa Cruz. Hvor Reina Sofia lufthavnen især håndterer internationale charterfly, tager Los Rodeos lufthavn sig hovedsageligt af indenrigsflyvninger til de andre kanariske øer og det spanske fastland.

Los Rodeos lufthavn ligger op og ned ad motorvejen TF5 og er let at komme til. Som i Reina Sofia lufthavnen er der mulighed for at leje en bil, og du finder regelmæssige busforbindelser til resten af øen uden for terminalen. Køreplanen ser du på busselskabet Titsas hjemmeside.

Du kan også tage en taxi, en tur til Santa Cruz koster omkring 20 euro (maj 2012).

Husk at der i højsæsonen kan være meget travlt i lufthavnene, så det er en god ide at komme tidligt til sin afgang.

Abonnér på feed Bookmark and Share